Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketi sebebiyle üniversite personeline yönelik olarak “Doğal Afetler ve Çocuklarla İletişim” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak Uzman Psikolog / Psikoterapist Günay Erdem Özkan katıldı. Seminer başlangıcında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Taşçıoğlu Baysal asrın felaketi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Bu konuşmaların ardından Uzman Psikolog / Psikoterapist Günay Erdem Özkan doğal afetlerden sonraki süreçlerde ikincil olarak etkilenen bireylerin kendilerinin ve çocuklarının psikolojik durumunu nasıl yönetmeleri gerektiği hakkında bilgiler verdi. İkincil olarak etkilenen çocuklara doğal afetleri anlatılırken kullanılması gereken yöntemleri detaylı bir şekilde aktaran Özkan bu uygulamalarda kullanılabilecek çeşitli kitap önerilerinde de bulundu.

Katılımcılar Özkan’a sorular sordular ve seminerin bu süreci yönetmek hususunda kendilerine iyi bir destek olacağı şeklinde düşüncelerini aktardılar.

Seminer sonunda Subü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay, Özkan’a teşekkür belgesi takdiminde bulundu.